top of page

MBLåret

Frokostmøter

I 2017 har MBL invitert til månedlige frokostmøter med ulike temaer. De fleste møtene har vært holdt i MBLs egne lokaler, men medlemsmøtet om GDPR ble så populært at vi måtte flytte det til MESH da over 100 personer ville delta. Temaer på andre frokostmøter var bla. innholdsmarkedsføring, tillit og falske nyheter, medietall, lansering av Perspektiv-rapporten og utvikling av journalistikken.

 

For tredje gang inviterte MBL til en faglig inngang på juleferien. Over 70 mediefolk møttes til en hyggelig førjulsfrokost hos oss i MBL hvor vi forsøkte å se inn i julekula og spå hvordan medieåret 2018 ville bli. De som kikket inn i julekula var kulturminister Linda Hofstad Helleland, Tomas Myrbostad – TV2, Irene Halvorsen – Nationen, Merethe Mandt – Mediebyråforeningen og Torry Pedersen – Schibsted.

 

MBL har også bidratt og samarbeidet om flere konferanser i 2017. Blant annet NxtMedia Conference i Trondheim og INMAs Media Viking Week i Oslo.

I anledning Adresseavisens 250-årsjubileum ble Medieleder 2017, MBLs årskonferanse og Norsk Redaktørforenings landsmøte arrangert i Trondheim 13. juni 2017.

 

Mandag 12. juni samles bransjen til kom-sammen arrangement hos 250års jubilanten, dagen etter var det Medieleder 2017 med hovedtemaer som tillit, ledelse, produktutvikling og valgkamp, og konferansen gikk rett over i jubileumsfeiringen av Norges eldste avis. Onsdag 14. juni avsluttet vi med Tech-seminar i samarbeid med NxtMedia og NTNU, og en egen workshop i design thinking med Justin Ferrell.

 

På MBLs årsmøte ble Tove Nedreberg fra Adresseavisen gjenvalgt som leder av foreningen, mens Stig Finslo fra Amedia ble valgt til nestleder. Avisgutten tildelt Gunnar Kvassheim (Dalane Tidende), Mari Velsand (Amedia) og Kristin Steien Bratlie (Mentor Medier).

VG ble den store vinneren under Den Store Prisfesten på Ole Bull Scene 10. mai. Mediehuset stakk av med syv av konkurransens 19 priser, deriblant Årets Avis og Årets nasjonale nyhetsnettsted. KK ble kåret til Årets Magasin. Over 550 bidrag kom inn i årets konkurranse. Se alle vinnerne her

 

 

 

 

 

 

Under Arendalsuka inviterte medieorganisasjonene til tre forskjellige sesjoner.

To sesjoner ble holdt på Mediebåten i Pollen; "Globale aktører, mediepolitikk og journalistikk" og "Er taushet gull - eller tull?". Mens det presseetiske gameshowet var en del av hovedprogrammet til Arendalsuka.

MBL arrangerte 18.-20. mars studietur til en av Europas beste digitale konferanser: FIPPs Digital Innovators' Summit (DIS). Vi klarte å forhandle frem spesialpris på konferansen og tilbø medlemmene en pakke som inkluderte to dager konferanse, hotell og faglige møter/work-shops. Det var totalt 14 deltakere på turen.

 

 

 

I samarbeid med de andre medieorganisasjonene lagde MBL en undersøkelse til alle medlemmer og ansatte i medlemsbedriftene for å kartlegge omfanget av seksuell trakassering og seksuelle overgrep i norsk mediebransje. Undersøkelsen, som også ble sendt ut til frilansere og midlertidig ansatte, var anonym.

 

5741 personer svarte på undersøkelsen, det var 51 prosent kvinner og 49 prosent menn som svarte. Resultatene viste at unge kvinner er mest utsatt for seksuell trakassering. 3 prosent av de som svarte på undersøkelsen, oppga at de har opplevd å bli seksuelt trakassert de siste seks månedene. Dette utgjør 178 personer. Når ansatte og frilansere i mediebransjen blir spurt om de har blitt seksuelt trakassert i jobbsammenheng de siste seks månedene, svarte 5 prosent av kvinnene og 1 prosent av mennene ja. Av de 178 personene var 149 kvinner og 29 menn.

Årets Mediepriser

Arendalsuka

Undersøkelse om seksuell trakassering

Studietur til Berlin

Medieleder 2017 

bottom of page